Wat is duurzamer: kant-en-klaar kopen of thuis koken?

Wij zijn Luka Scholtz en Manou Reintjens en wij zijn 4de-jaars Food Innovation studenten aan de HAS Hogeschool. In samenwerking met consortiumpartners, Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam is dit project tot stand gekomen.

In 2021 is er een start gemaakt aan het onderzoek Goed Verpakt. Vanuit het vorige onderzoek is gebleken dat maaltijdproducenten geïnteresseerd zijn in een onderzoek waarbij de hoeveelheid voedselverspilling thuis wordt vergeleken met de hoeveelheid voedselverspilling bij de producent, als het om dezelfde maaltijd/portie gaat. Naast voedselverspilling speelt ook de verpakking een belangrijke rol op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het van belang om (voedsel)product en verpakking niet los van elkaar te zien, maar integraal naar product-verpakkingscombinaties te kijken.

Hierbij de pagina's naar het menu:

Wat is duurzamer?

Ontmoet het team

achtegrond.JPG
thumbnail_image001.jpg